HomeActrice portfolio

Actrice

In 1969 studeerde ik af aan de Toneelacademie Maastricht. Daarna speelde ik achtereenvolgens bij de toneelgezelschappen Groot Limburgs Toneel en De Haagse Comedie in zowel klassiek als modern repertoire.

Hierna ging ik verder als freelance actrice. Mijn eerste vaste rol van jongste dochter Elly in de televisieserie Pleisterkade 17 (geschreven door Annie M.G. Schmidt) gaf mij bekendheid bij een breder publiek. Er volgde meer televisiewerk zoals in de serie Lessen in Liefde de rol van Sismonda, in De Fabriek de rol van Barbara en in Nederlands eerste soap, Goede tijden, Slechte tijden, speelde ik Helen Helmink. In de televisieseries Mensen zoals jij en ik, De Wandelaar, Medisch Centrum West, Prettig GeregeldDiamant en Ernstige Delicten had Ik een gastrol.

La Mandragola 1969, Lucrezia - Foto Bob Reusens   Gevallen als een bom 1970, Kleine Visser (tegenspeler Jan Winter) - Foto Bob Reusens

 

Kapitein Bada 1975, Alice -   Kapitien Bada 1975, Alice

 

De wonderlijke avonturen 1978 - Foto Jan Swinkels   Uit de Decamerone: De Afstraffing 1980, Sismonda

In de Duitse en Nederlandse versie van de kinderserie's De Wonderlijke Avonturen en Herman en de Zes speelde ik uiteenlopende figuren. Ook was ik te zien in films zoals Alle dagen feest, Te gek om los te lopen, Uit elkaar en De Prooi Naast mijn acteerwerkzaamheden heb ik o.a kunnen meewerken aan Klassewerk als Jurylid en aan het programma Zo Vader, Zo Zoon als panellid. In 1980 presenteerde ik het Eurovisie Songfestival.

Uit Elkaar 1979, Evelien - Foto Ferry Andre de la Porte   Te gek om los te lopen 1981, Joke - Foto Ferry Andre de la Porte

 

Cocktailuur 1989, Nina - Foto Pan Sok   Goede tijden, Slechte tijden 1990, Helen Helmink

 

Gesprekken na een begrafenis 1992, Edith - Foto Jaap Pieper   Misverstand 1993, Martha - Foto Jaap Pieper

 

 

 


 

Wil je mij een bericht sturen
Neem contact op
© 2024 Marlous Fluitsma