HomeActrice

Actrice

In 1969 studeerde ik af aan de Toneelacademie Maastricht. Daarna speelde ik achtereenvolgens bij de toneelgezelschappen het Groot Limburgs Toneel en de Haagse Comedie in zowel klassiek als modern repertoire.

Hierna besloot ik verder te gaan als freelance actrice en door mijn eerste vaste rol van jongste dochter Elly in de televisieserie Pleisterkade 17 (geschreven door Annie M.G. Schmidt) volgde bekendheid bij een breder publiek. Er volgde meer televisiewerk zoals in de serie Lessen in Liefde de rol van Sismonda, in de Fabriek de rol van Barbera en in nederlands eerste soap, Goede tijden, Slechte tijden, speelde ik de rol van Helen Helmink. In de televisieseries Mensen zoals jij en ik, De Wandelaar, Medisch Centrum West, Prettig GeregeldDiamant en Ernstige Delicten had Ik een gastrol.

La Mandragola 1969, Lucrezia - Foto Bob Reusens   Gevallen als een bom 1970, Kleine Visser (tegenspeler Jan Winter) - Foto Bob Reusens

 

Kapitein Bada 1975, Alice -   Kapitien Bada 1975, Alice

 

De wonderlijke avonturen 1978 - Foto Jan Swinkels   Uit de Decamerone: De Afstraffing 1980, Sismonda

Zes afleveringen was ik te zien in zowel de duitse als nederlandse versie van de kinderserie De Wonderlijke Avonturen van Herman van Veen als ook in het zesdelige vervolg daarop, Herman en de Zes. In 1980 presenteerde ik vanuit het Congresgebouw in Den Haag het vijfentwintigste Eurovisiesongfestival.

In de films Alle dagen feest, Te gek om los te lopen, Uit elkaar en De Prooi was het interessant om verschillende karakters te kunnen neerzettenAls stemactrice verleende ik mijn medewerking aan meerdere tekenfilmseries waaronder Teddy Ruxpin, The Bamboo Bears, Alfred Jodocus Kwak en aan een aantal hoorspelen. Naast mijn acteerwerkzaamheden waren er plezierige nevenactiviteiten zoals het kunnen meewerken als Jurylid in Klassewerk en als een van de vier panelleden bij het spelprogramma Zo vader, zo zoon. Drie seizoenen maakte ik deel uit van het toneelgezelschap Haarlems Toneel.

Vanaf 1997 ben ik tevens werkzaam als trainingsactrice en co-trainer in ondernemingen binnen het Nederlandse bedrijfsleven.

Uit Elkaar 1979, Evelien - Foto Ferry Andre de la Porte   Te gek om los te lopen 1981, Joke - Foto Ferry Andre de la Porte

 

Cocktailuur 1989, Nina - Foto Pan Sok   Goede tijden, Slechte tijden 1990, Helen Helmink

 

Gesprekken na een begrafenis 1992, Edith - Foto Jaap Pieper   Misverstand 1993, Martha - Foto Jaap Pieper

  


 

Wilt u contact met mij opnemen
Neem contact op
© 2020 Marlous Fluitsma